Stichting nieuw thuis voor huisdieren

  
 
 
Welkom op de herplaatsingspagina van de
katten van de Snth.

Heeft u interesse in één van deze katten?
Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst.
Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. 
Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina.

Pippi

Pippi is een en gesteriliseerde Europese Korthaar poes, kleur rood met wit, geboren op 8 oktober 2009. Deze lieve, wat schuwe poes gaat goed om met volwassen mensen, en komt gezellig bij ze op schoot of naast hen zitten. Al kan ze soms wel schrikken van plotselinge bewegingen, te drukke en harde geluiden of te snelle toenadering. Een ervaren kattenliefhebber zal zeker van Pip kopjes krijgen, haar kunnen aaien, oppakken en geniet zij ook van spelen met balletjes en hengels. Wel zal ze op een nieuwe plek waarschijnlijk wat extra tijd nodig hebben om te wennen. Als Pip in haar nieuwe veilige rustige thuis bij de verwarming onder een tafeltje een mandje, krabpaal en een voerbakje heeft, blijft ze daar rustig en veilig zitten, en zal ze zeker ook graag met de nieuwe eigenaar spelen. Vroeger heeft ze een paar keer onzindelijk/markeergedrag en blaasontsteking gehad, maar omdat de eigenaren fantastisch met haar omgaan en alle adviezen toepassen, gaat het prima met prachtige Pip en gebruikt ze haar kattenbakken. Wanneer ze gewend is aan haar nieuwe thuis, mag ze af en toe naar buiten (veilige tuin, terras of balkon). Evenals in haar huidige woning zal ze, zodra haar nieuwe maatjes de stofzuiger pakken en de deur openzetten, graag even naar buiten willen. Omdat de eigenaren sinds 2017 een baby hebben die binnenkort zal gaan kruipen, kan dit helaas onrust geven voor hun lieve Pip en een risico voor het kindje. De eigenaar gunt Pip een beter en stabiel thuis (zonder kinderen en andere huisdieren), waar ze meer tot haar recht komt, vandaar herplaatsing.
Zij verblijft in Voorburg.

Milo

Kyra is een gesteriliseerde poes geboren 25-3-2012, donkergrijs met wit. Een lieve, gemakkelijke poes, die samenwoont met een hond en met poes Chico, en dat gaat prima. Ze ligt graag bij de hond, geeft hem kopjes, en loopt mee als hij uitgelaten wordt. Ze is graag onder de mensen, is aanhankelijk, en vindt visite leuk. Ze heeft een guitig koppie, ziet er grappig uit. Een beetje eigenwijs is ze wel, gaat iha haar eigen gangetje, en laat zich niet altijd zomaar optillen. Zowel Chico als Kyra zoeken een nieuw thuis, omdat ze wegens veranderde privé omstandigheden te veel alleen moeten zijn.
Ze verblijft in Harderwijk.

Chico

Chico is een gesteriliseerde poes geboren 21-4-2012, cypers met iets wit. Ze woont samen met een hond en met poes Kyra, met beide kan ze goed opschieten. Zo ligt ze graag knus bij de hond. Ze is vriendelijk, rustig, een beetje afstandelijk, geen schootpoes. Ze vindt visite prima, en zou bij kinderen geplaatst kunnen worden. Ze kan zich zo nodig prima zelf vermaken, springt bijvoorbeeld achter haar eigen schaduw aan. Ze verblijft zowel binnen als buiten, komt er altijd vlot aan als er met brokjes gerammeld wordt. Zowel Chico als Kyra zoeken een nieuw thuis, omdat ze wegens veranderde privé omstandigheden te veel alleen moeten zijn.
Ze verblijft in Harderwijk.

Milo

Milo is een gecastreerde rode (met witte accenten) kater, geboren 27-8-2008. Deze supergezellige kater houdt van een goed gesprek: praat je tegen hem, dan praat hij terug. Hij lijkt je dan echt te begrijpen. Is er visite, dan komt hij er knus bij zitten. Hij is beslist geen held met nieuwe dingen, maar is tegelijk ook weer erg nieuwsgierig. Spelen doet hij graag, met van allerlei dingetjes zoals blaadjes, insecten ed, ook kan hij lekker gek doen. Hij is eerder herplaatst, wegens allergie; was toen een binnenkat. Momenteel mag hij ook naar buiten, en hier geniet hij volop van, al blijft hij keurig in de buurt. Hij drinkt graag uit een glas water op tafel, speciaal voor hem neergezet. Hij is geen honden gewend. Hij heeft in zijn leven 2x een narcose gehad (castratie 2009, gebitsreiniging 2017), had bij beide complicaties na afloop, en heeft sinds vorig jaar een nierdieet. Deze knuffelkat is erg gesteld op contact met zijn mensen, en lijdt eronder als deze veel weg zijn. Dat is met zijn huidige baasjes het geval, ze gunnen hem beter. Hij verblijft in Den Hoorn (Zuid Holland)

Zoë

Zoë is een gesteriliseerde poes geboren 29-6-2015, wit met enkele donkere vlekjes. Haar eigenaar omschrijft haar als een "wereldpoes", heel lief en ontzettend mooi. Een heel bescheiden poesje, dat zich onderdanig opstelt ten opzichte van haar broer en de hond, met wie ze samenwoont. Ze geniet erg van aandacht, zou graag op schoot zitten, en houdt van een goed gesprek. Helaas komt ze hier in de huidige situatie weinig aan toe, want ze wordt overruled door broer en hond, die haar regelmatig wegjagen van favoriete plekjes. En Zoë is te zacht om zich goed te kunnen verdedigen. Zoë is tot dusver een binnenkat, al zit ze bij mooi weer graag op het balkon, om vogels te spotten. Bij bezoek heeft ze zich aangeleerd om onder het bed te kruipen en daar te wachten tot bezoek weer weg is. Terwijl ze bij de eigenaar beslist geen bange kat is. Wel zal ze op een nieuwe plek waarschijnlijk wat extra tijd nodig hebben om te wennen. Maar de eigenaar gunt haar een beter thuis, waar ze meer tot haar recht komt.
Zoë is geplaatst

Baba

Baba is een gecastreerde kater die geboren is op 15-4-2012. Zijn kleur is cypers met wit. Deze zeer aanhankelijke kater is een echte mensenkat. Hij houdt van gezelschap, geniet enorm van aandacht en wil gewoon altijd heel graag geaaid en geknuffeld worden. Je mag daarbij overal aan komen van hem. Visite komt gewoon voor hem, hij kruipt meteen op schoot. Zijn eigenaar vindt hem een beetje een clown die ook graag speelt met muisjes of veertjes. Hij luistert naar zijn naam. Honden is hij niet gewend, die ontloopt hij liever. Het enige waar deze zachtaardige kat echt een hekel aan heeft is de dierenarts; dat is de enige situatie waarbij hij durft uit te halen. Hij is graag binnen (dichte kattenbak gewend), maar ook buiten en jaagt dan ook op muizen en zelfs ook mollen. Hij kan dan zelfs wel een dagje wegblijven. Helaas moet deze leuke kat herplaatst wegens scheiding van zijn baasjes; daardoor moet hij veel te veel alleen zijn.
Hij verblijft in Epe (Gelderland)

Meissie

Meissie is een gesteriliseerde cyperse poes die geboren is op 30-4-2011. Ze is destijds gevonden als een verwaarloosd zwerfkitten en dat is waarschijnlijk de reden dat ze altijd een wat schrikkerig poesje is gebleven. Maar kent ze je eenmaal dan is ze echt een aanhankelijke en lieve schootpoes die alles goed vindt. Ze is graag in de buurt van haar baasje en is altijd in voor een goed gesprek. Ze woont momenteel samen met een andere kat waar het niet echt mee klikt. Ze is veel binnen maar ze is ook wel graag buiten. Ze is een (dichte) kattenbak gewend. Buiten jaagt ze op muizen en zelfs ook mollen maar ze is nooit langer dan een paar uurtjes weg. Honden vindt ze maar enge wezens, daar loopt ze met een hele grote boog omheen. Echt speels is ze niet maar veertjes aan een touwtje vindt ze vaak wel leuk. Herplaatsing is ivm een relatiebreuk, waardoor ze veel teveel alleen moet zijn.
Ze verblijft in Epe (Gelderland)

Speedy

Speedy is een gecastreerde kater geboren ca. september 2004. Een grote slanke knuffelkater, die heel baasgericht is en enorm kan genieten van aandacht. Als hij een tijdje geaaid wordt, kan hij van puur genoegen gaan kwijlen. Bekend bezoek wordt hartelijk verwelkomd, bij vreemd bezoek wacht hij eerst even af. Grappig is daarbij, dat -zoals wel vaker bij katten- hij mensen die niets met katten hebben erg interessant vindt. Kleine kinderen ontloopt hij liever, maar met grotere kinderen kan hij over het algemeen prima opschieten. Als hij de kans krijgt drinkt hij graag uit de toilet, evenals uit een emmer met chloorwater (oppassen dus). Hij stelt het op prijs om af en toe even in de tuin te mogen, maar is wel altijd snel terug. Ook vindt hij het leuk om af en toe even te spelen met een touwtje of hengeltje. Voor zijn bloeddruk heeft hij dagelijks een tabletje nodig, daar gaat het prima mee. Hij heeft niet zoveel met andere katten, kan dan ook wel wat bazig zijn. Speedy kan ook wel eens wat veel aandacht vragen maar laat zich daarin prima bijsturen (zo bleek in het gastgezin). Zijn baasje vindt dat echter moeilijk, vandaar herplaatsing. Hij verblijft in Delft

Noppes

Noppes is een gesteriliseerde poes, kleur wit met zwart, geboren 1-5-2004. Ze woont samen met haar zusje Truffel. Ook Noppes is een poes die zich gemakkelijk aanpast. Noppes is meer een goedzakje, die tevreden en rustig haar eigen gangetje gaat. Ze is geen echte schootkat, maar zeker wel aanhankelijk. Komt er bezoek, dan blijft ze lekker in haar mandje liggen. Ze gaat goed om met de kleine kinderen in huis, is verdraagzaam. Er komt af en toe een hond op bezoek, die negeert ze, is niet echt bang. Echt speels is ze niet, vindt het wel leuk om achter weggegooide brokjes aan te rennen. Ze is een binnenkat, en krabt haar nagels keurig aan de krabpaal of krabtoren. Ze zoekt een nieuw thuis, het liefst samen met haar zus Truffel, wegens ernstige allergie.
Noppes verblijft in Emmeloord

Truffel

Truffel is een gesteriliseerde poes, kleur wit met zwart, geboren 1-5-2004. Ze woont samen met haar zusje Noppes. Een heerlijk gezellige kat, ze past zich gemakkelijk aan. Ze is geen echte schootkat, maar komt wel heel graag knuffels halen, en kan daarbij kwijlen van genoegen. Soms speelt ze met een speelgoedmuisje. Truffel is wat energieker dan Noppes. Maar iha is ze heel rustig,met een eigen karakter; haar baasje noemt haar zelfs "koninklijk". Honden is ze niet dagelijks gewend, maar er komt regelmatig één op bezoek, ze is dan nieuwsgierig maar ook behoedzaam. Ze gaat goed om met de kleine kinderen in huis, al kan ze wel schrikken van plotselinge bewegingen, of te snelle toenadering. Komt er visite, gaat ze eerst even weg, maar komt later wel kijken. Ze is een binnenkat, en krabt haar nagels keurig aan de krabpaal of krabtoren. Ze zoekt een nieuw thuis, het liefst samen met haar zus Noppes, wegens ernstige allergie.
Truffel verblijft in Emmeloord

Joey

Joey is een gecastreerde kater, zwart met witte bles, geboren 11-6-2010. Deze lieve, wat schuwe kater, komt direct als je hem roept voor het eten. Hij is konijnen gewend, ze lopen gewoon los om hem heen, zonder problemen. Honden is hij niet gewend. Hij zou bij kinderen geplaatst kunnen worden, alleen zijn al teveel drukte en harde geluiden niet echt aan hem besteed, want dan zoekt hij liever ergens een rustig plekje. Hij moet de tijd krijgen aan je te wennen, maar het is echt de moeite waard daar op te wachten, want dan ontpopt hij zich tot de lieve aanhankelijke kater die hij is, die graag knus op schoot of naast je ligt. Echt speels is hij niet, behalve af en toe kattenspelletjes op de tablet. Hij is zowel een kattenluikje als een (open) kattenbak gewend. Reden herplaatsing: in zijn huidige woonomgeving krioelt het buiten van de (zwerf)katten, en daar raakt Joey helemaal gestrest van, het is heel duidelijk dat hem dat geen goed doet. Voor Joey zoeken we daarom een wat speciale omgeving, nl een omgeving waar hij niet of nauwelijks katten tegenkomt. Evt kan een leven binnenshuis ook een optie zijn. Welke kattenliefhebber wil deze vriendelijke kater een kans geven? Hij verblijft in Clinge (Zeeland)